Kaip išvirti pačią skaniausią košę?

  • Prieš verdant bet kurią košę, prieš tai nuplaukite kruopas tekančiu šaltu vandeniu. Taip pašalinsite pašalinsite krakmolą, trukdantį valyti toksinus.
  • Verdant košę svarbiausia – tinkamai parinkti vandens ar kito skysčio (pieno, sultinio) kiekį. Kiek¬viename recepte jis nurodomas vis kitoks. Atsiminti visus variantus sunku, tačiau niekada nesuklysite, jei laikysitės santykio 1:2, t. y. vandens pilsite dvigubai daugiau nei kruopų.
  • Košė bus neskani, jei verdant pilsite kietą vandenį. Vanduo labai svarbus verdant kruopas, ypač skaldytas, nes beveik visas ar didžioji jo dalis susigeria į grūdus, juos išbrinkina ir tampa neatsiejama košės dalis, todėl vanduo būtinai turi būti minkštas. Košei virti galima naudoti jau užvirtą vandenį. Skonis tikrai pagerės.
  • Košei pradėjus virti papildomai vandens geriau nepilti, nes ji bus neskani. Kai užvirs, geriau nemaišyti ir nekilnoti dangčio, nes išleisite garus ir sumažinsite virimo temperatūrą.
  • Virkite ant mažos ugnies ir svarbiausia – nepervirkite kruopų. Geriau nukaiskite puodą nuo ugnies šiek tiek anksčiau nei kruopos baigė virti ir pastatykite šiltai, kad išbrinktų.

Verta žinoti:

  • Košėms virti labiausiai tinka puodai storomis sienelėmis ir daugiasluoksniu dugnu, nes jie palaiko šilumą, kurios reikia, kad apvirtos kruopos iki galo išbrinktų.
  • Kruopas berkite į verdantį vandenį, kad jis kuo greičiau vėl užvirtų. Jeigu subersite kruopas į šaltą vandenį, krakmolas nusės ant dugno, dėl to košė gali prisvilti.
  • Jei kruopos sugėrė visą skystį anksčiau nei baigė virti, įpilkite į puodą šlakelį verdančio vandens ar karšto pieno. Dar galima puodą su koše įstatyti į didesnį puodą su verdančiu vandeniu.
  • Jei košė prisvilo, tuoj pat sukrėskite ją į kitą puodą. Negramdykite svilėsių, palikite ir apatinį sluoksnį. Įpilkite verdančio vandens ir baikite virti.
2015-03-18
pati skaniausia košė

Kaip išvirti pačią skaniausią košę?

Prieš verdant bet kurią košę, prieš tai […]
2015-03-18

Ką reikia žinoti apie kruopų kokybę?

Drėgnis yra vienas iš svarbiausių kruopų kokybės […]
2015-03-17

ŠLOVĖ KRUOPOMS

Visų kruopų pagrindas – vadinamieji stambiamolekuliniai sudėtiniai […]