Grikių miltų duona su saulėgrąžomis

Grikių miltų duona su saulėgrąžomis

Grikių miltų duona su saulėgrąžomis


Ingredientai

Miltai

Pienas
Mielės
Kiaušiniai
Sviestas
Druska
Cukrus
Saulėgrąžos




1 kg po 500 g kvietinių (550 D tipo) ir grikių
500 ml
50 g šviežių
2 vnt.
100 g minkšto
2 arbat. š.
2 valg. š.
50 g lukštentų



Kaip gaminti

  1. Kiaušinius išplakite su pienu.
  2. Mieles ištrinkite su cukrumi.
  3. Sviestą išsukite iki purumo, į jį sukrėskite mieles, sukdami po truputį pilkite kiaušinių ir pieno plakinį, berkite miltus, druską ir saulėgrąžas.
  4. Plakite, kol masės pasidarys puri. Minklę supilkite į riebalais išteptą skardą ir padėkite šiltai, kad pakiltų (apie 1–2 valandas).
  5. Kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 valandą.