Ypatingi prancūziški blynai

Ypatingi prancūziški blynai

Ypatingi prancūziški blynai


Ingredientai

Grikių miltai
Fermentinis sūris
Kumpis rūkytas
Kiaušiniai
Sviestas
Alus
Vanduo
Druska
Prieskoniai




300 g
100 g
100 g
4 vnt.
50 g
200 ml
200 ml
pagal skonį
pagal skonį



Kaip gaminti

  1. Gerai išplakti kiaušinį, įberti druskos, įpilti vandens, obuolių sidro arba alaus, supilti grikių miltus ir užmaišyti skystą tešlą. Blynus kepti specialioje keptuvėje nenaudojant riebalų.
  2. Apvertus blyną, vieną pusę patepti sviestu, kad nebūtų sausas. Tada ant blyno išleisti kiaušinį, dėti juostelėmis pjaustyto kumpio ir pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu.
  3. Sūriui išsilydžius, medine mentele perkelti blyną į lėkštę. Skanu su įvairiomis gaiviomis daržovių salotomis.
  4. Galima kepti ir saldžius grikių blynus. Tada patepama sviestu, pašlakstoma citrinos sultimis ir užbarstoma cukrumi.