Grikių kruopų ir varškės blyneliai

Grikių kruopų ir varškės blyneliai

Grikių kruopų ir varškės blyneliai


Ingredientai

Grikiai
Svogūnai
Morkos
Varškė
Kiaušiniai

Pienas
Miltai
Karis
Juodieji pipirai
Druska
Aliejus




100 g
1 vnt.
1 vnt.
100 g
2 vnt. 2 dideli arba 3 maži
3 valg. š.
3 valg. š.
5 g
1 žiupsnelis malti
1 žiupsnelis
100 ml kepti



Kaip gaminti

  1. Grikių kruopas išvirkite žiupsneliu druskos pasūdytame vandenyje.
  2. Svogūną sukapokite nedideliais kubeliais, morką sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite, kol daržovės suminkštės.
  3. Išvirtus grikius sumaišykite su pakepintomis daržovėmis. Įmaišykite šiek tiek pertrintą varškę.
  4. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir išmaišykite. Galiausiai suberkite miltus, kario miltelius, maltus juoduosius pipirus ir pagardinkite druską pagal skonį. Išmaišykite.
  5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šaukštu semkite masę ir dėkite į keptuvę, formuodami nedidelius blynelius. Apkepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai apskrus.
  6. Patiekite nedelsiant su šviežiomis daržovėmis, salotomis ar mėgstamu padažu. Skanaus!