Grikių miltai


Grikių miltai


Gaminami malant skrudintus grikius. Priešingai nei įprastuose kvietiniuose miltuose, grikių miltuose nėra glitimo.
Sveikos gyvensenos šalininkai grikių miltus jau seniai įtraukė į savo kasdienį racioną. Rupesni nei kvietiniai grikių miltai vis plačiau naudojami tiek kulinarijoje, tiek konditerijoje. Iš jų verdami makaronai, kepami pyragai, keksai ir sausainiai,
kildinama tešla bandelėms, maišoma – blynams. Duona, iškepta su grikių miltais, pasižymi ypatingu skoniu,
švelniu riešutų aromatu, yra tamsi, rupi ir sveikuoliška.


Grikiuose gausu geležies, kalcio, kalio, fosforo, jodo, cinko, fluoro, molibdeno, kobalto, B grupės vitaminų, folio rūgšties, vitaminų PP ir E. Grikių kruopose taip pat yra krakmolo, baltymų, cukraus, aliejaus, organinių rūgščių, riboflavino, tiamino. Lizino ir metionino kiekiu grikių baltymai pranoksta visas kitas grūdines kultūras.



Ekofrisoje gaminti grikiai išsiskiria ypatingomis savybėmis.
Žaliava tik iš geriausių Lietuvos ūkių!



“EcoLine” - ekologiškų rinktinių kruopų linija

Tai yra ypatingos kruopos, kuriomis prekiauja tik ekologiškų prekių krautuvėlės.




Produkto pavadinimas

Įeiti į vidų...

Produkto pavadinimas

Įeiti į vidų...

Produkto pavadinimas

Įeiti į vidų...

Produkto pavadinimas

Įeiti į vidų...